God både før og etter påsken.  Lett å lage, bare man er forsiktig når krem skal kokes.  Kan fint fryses.

Ingredienser
4 egg
150 gr melis
150 gr hasselnøtter
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt

1 dl kremfløte
125 gr sukker
150 gr smør
1 vaniljestang

mandelskiver

Gjør som følger
Mal nøttene. Bland nøtter, melis og bakepulver.  Pisk eggehviter og salt stivt.

Bland forsiktig eggehvitene og nøtter og melis.

Ha røren i en smurt form på ca 24 cm diameter.

Stek i 30-40 minutter i 160 grader.  Avkjøl bunnen.

Ha eggeplommer, fløte, sukker, en delt vaniljestang, samt frøene fra vaniljestangen i en kjele.  Varm sakte opp på middels varme.  Den skal etterhvert tykne, men IKKE koke.

Når den er tykk, ta den vekk fra varmen og visp inn mykt rørt smør.
Avkjøl helt.  Gjør gjerne alt dette dagen før montering.

Legg bunnen på et serveringsfat.  Bre kremen over toppen.  Trenger ikke krem på sidene.

Pynt med skiver av mandler.