Deilig hjemmelaget surkål av økologisk hvitkål.

Ingredienser 10 porsjoner
1 stort kålhode
(ca 1,3 kg)
4 grønne eple
1 stor gul løk
1 ss smør
3 ts salt
6 ts karve
5 dl hvitvin, buljong eller kraft
2 ss honning
1 ss eddik

Gjør som følger
Finsnitt kål og del eplene i båter. Del løken i to, og i to, og skjær tynne skiver.

Smelt smør på ganske strekt varme i en stor kjele, og stek løken.  Legg i kål, eplebåter,  salt og karve i en kjelen.  Knus gjerne karven litt i en mortel.  Hell på hvitvin eller buljong.  Har du hjemmelaget kraft er det også et meget godt alternativ.

Kok opp og la alt trekke i ca. en time.  Rør godt underveis.

Smak til med eddik og sukker.

Godt til stekt kjøtt, for eksempel ribbe, se oppskrift HER.

Eller til krysskorv, se oppskrift HER.

TIPS
Kan fint fryses. Lag porsjonsposer.