Typisk nyttårsmat. Fint alternativ til en hel kalkun. En surret stek er ofte nok til 4-6 personer (1,2 til 2 kg). Bruk stekepose og få en saftig fin stek.
Ingredienser
1-2 kg surret kalkunstek
salt
pepper
hvitløkspulver
salvie
en stor stekepose
Beregn 300 gr pr person
Gjør som følger
Ta ut av kjøleskap 1 time før. Gni inn m salt, pepper og urter.
Stek på høy varme i en stekepanne med litt kokosfett.
Legg steken i en stekepose, i en ildfast form. Sett i steketermometer.
Sett steken i ovnen, på 200 gr varmluft. Stek til 75 grader.
La hvile i 10 min før oppskjæring.
En stek på 1,2 kg tar ca 1 time.
Server gjerne en waldorfsalat til. Se oppskrift HER.
Eller en deilig hjemmelaget rødkål med fiken. Se oppskrift HER.