Typisk nyttårsmat. Fint alternativ til en hel kalkun. En surret stek er ofte nok til 4-6 personer (1,2 til 2 kg). Bruk stekepose og få en saftig fin stek.

Ingredienser 
1-2 kg surret kalkunstek
salt
pepper
hvitløkspulver
salvie

en stor stekepose

Beregn 300 gr pr person

 

 

 

Gjør som følger
Ta ut av kjøleskap 1 time før. Gni inn m salt, pepper og urter.

Stek på høy varme i en stekepanne med litt kokosfett.

Legg steken i en stekepose, i en ildfast form.  Sett i steketermometer.

Sett steken i ovnen, på 200 gr varmluft. Stek til 75 grader.

La hvile i 10 min før oppskjæring.

En stek på 1,2 kg tar ca 1 time.

Server gjerne en waldorfsalat til.  Se oppskrift HER.

Eller en deilig hjemmelaget rødkål med fiken.  Se oppskrift HER.