Deilig sursøt appelsinsaus som passer godt til både stekt andebryst, og til kinesiske wokretter.

Ingredienser 4 personer
1 dl sukker (maks)
3-4 ss balsamicoeddik, blank
3 appelsiner
hvitvin eller vann
2 ss smør
maizenajevning
salt
chilipepper
hvitløk
evt løk, vannkastanjer, gulerot, paprika

Gjør som følger
Smelt sukkeret, hell i balsamicoeddiken, litt etter litt. Pass på at du ikke svir sukkeret.

Spe på med appelsinsaft.  Jevn med maizena og hvitvin. La småkoke litt.
Tilsett også gjerne svært finhakket cest fra appelsinen, det gir mye smak.

Smak til m salt, pepper og hvitløkspulver.

Ta vekk fra varmen, og visp inn kaldt smør.

Kinesisk variant
T
ilsette noen 4 delte skiver gul løk, noen skiver tynn gulerot skivet m ostehøvel og vannkastanjer. Evt også oransje eller rød paprika.