Fint som dekorasjon på kaker og desserter.

Ingredienser 

Skall fra en appelsin
– gjerne en økologisk
1 dl sukker
2 cl appelsinlikør
Vann
Litt sukker

 

Syltede appelsinstrimler
Strimle av skallet med et zestjern. Eventuelt kan du bruke en potetskreller, og så skjære de i tynne strimler med en kniv. Pass på å få med minst mulig av det hvite. Det har en veldig besk smak.
Ha strimlene i en kjele med 2 dl vann. Kok opp. Sil av vannet. Ha på nytt vann, kok opp og sil av vannet igjen. Dette for å fjerne besk smak. Ha i nytt vann, ca 2 dl og 1 dl sukker, samt appelsinskallet.
Kok opp og kok inn vannet. Sil av sukkerlaken, og legg strimlene på et papir til tørk. Etter en stund, vend de i litt sukker. Nå er de klare til bruk.  Samle de i noen små hauger, nesten som garnnøster.  Legg de i en boks om du ikke skal bruke de med en gang.
Tips. Sukkerlaken kan du bruke for å smaksette vispet kremfløte.