Fint som dekorasjon på kaker og desserter 🍊

Ingredienser
Skall fra to appelsiner
– gjerne en økologisk
2 dl sukker
2 cl appelsinlikør
Vann
Kanskje orange farge

Utstyr
Et zestjern
En sil

 

Syltede appelsinstrimler
Strimle av skallet med et zestjern. Pass på å få med minst mulig av det hvite. Det har en veldig besk smak.

Ha strimlene i en kjele med 2 dl vann. Kok opp. Sil av vannet.
Ha på nytt vann, kok opp og sil av vannet igjen. Dette for å fjerne besk smak.

Ha i nytt vann, ca 2 dl og 1 dl sukker.
Noen ganger har appelsiner lite farge, hvis det er tilfelle, tilsett nå litt orange konditorfarge.

Kok opp og kok inn vannet. Sil av sukkerlaken, ta vare på den.

Legg strimlene på et papir så de får renne av seg litt.

Etter en stund, vend de i litt sukker. Samle de i noen små hauger, nesten som garnnøster.  La de tørke over natten.

Legg de i en boks om du ikke skal bruke de med en gang.

Appelsinstrøssel
Skal du ha appelsinstrøssel til kakepynt, ha de i en liten plastpose, og knus de med en flaske eller en kjevle.

Tips
Sukkerlaken kan du bruke for å smaksette vispet kremfløte, eller som smakstilsetning i drinker. F eks i aperol spritz, klikk HER for oppskrift.