Som tilbehør til det meste, omtrent som sylteagurk.
Meget godt i salater, og deilig på en brødskive med leverpostei eller roastbiff. Eller som tilbehør til kjøttkaker eller til fisk. Også et godt alternativ når man skal lage taco, istedenfor å hakke løk, bruk den syltete som den er.
Ingredienser
4 stk rødløk
1 dl Eplecidereddik
1 dl honning
10 dråper stevia
4 dl vann
1 ss revet ingefær
1 sitron
Salt og pepper
4 ss rødbetelake
Gjør som følger
Kok opp vann, eddik, honning, og litt revet ingefær. Riv av skall av sitronen og finhakk det. Del sitron i to og press ut saften. Tilsett både sitronskall og saft, samt litt salt og pepper i gryten. For litt rødere farge, ha i noen spiseskjeer rødbetelake. Drypp i 10-20 dråper stevia.
Del rødløken i to, og kutt den i skiver.
Skru av varmen og legg rødløken i laken. La det kjøle seg ned. Eller legg rødløken i et glass og hell laken over. Kjøl av.
Sett i kjøleskap. Holdbar i flere måneder.