En rett fra Midt-Østen som passer fint til grillmat. Bulgur er laget av durumhvete.

4 – 6 porsjoner

Ingredienser
3 dl bulgur
6 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
3 gode tomater
1 liten rødløk
1 kinesisk hvitløk
½ squash eller agurk
en liten neve bladpersille
10 mynteblader
1/2 sitron
3-4 ss olje
Pepper Salt

Gjør som følger
Kok opp vannet sammen med buljongterningen. Tilsett bulguren og la den småkoke under lokk ca. 8 minutter. Ta av lokket og la bulguren dampe et par minutter på lav varme til alt vannet er fordampet. Avkjøl.

Del tomatene i to og grav ut kjernene med en teskje. Skjær tomater, løk og agurk i små terninger. Rødløken kan eventuelt erstattes med vårløk. Bland bulgur, grønnsaker og finhakkede urter og hvitløk, og bland inn olivenolje. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 

 

Tabbouleh kan fint tilberedes flere timer før servering, eventuelt dagen før.

 

Passer til
Godt til grillmat, f eks. asiatisk kylling.

Eller som her til sitronpepperlaks.