En klassisk italiensk god pastarett. Og fersk pasta er best.
Sprø bacon, og fyldig fløtesaus.
Ingredienser 2 personer
250 gr fersk båndspagetti
eller 200 gr tørr pasta
200 gr bacon
2 dl fløte
3 dl finrevet parmesanost
2 egg
1 ts hvitløkspulver
salt
pepper
1 ss smør
100 gr ruccola
100 gr perletomater
Gjør som følger
Klipp bacon i 2 cm biter. Legg de i en stor stekepanne på middels varme.
Riv parmesanost. Ha 2 dl i en bolle. Den siste dl settes på bordet ved servering.
Tilsett fløte og eggeplommer, hvitløkpulver, salt og pepper i bollen. Bland godt.
Kok pastaen i lettsaltet vann all dente. Hell av vannet.
Ha smør i kjelen, deretter den avrente pastaen. Hell nå over fløteblandingen, roccolaen og perletomatene som er todelte.
Bland forsiktig , og vær obs det må ikke koke igjen.
Ha alt over i en serveringsskål.
Legg de sprøstekte baconbiter på litt kjøkkenpapir så fett renner av.
Strø de over pastaen.
Server og nyt 🙂