I denne thailandske fiskesuppen får fisken selskap av deilige kryddere og syrlige smaker. Kokosmelken sørger for en kremet konsistens. Denne suppen lager du på under 15 minutter.

Ingredienser 2 porsjoner
1ss kokosolje
1ss karripasta
6 dl buljong
1 ss fiskesaus
4 limeblader
4 stk gulrot
100 g grønne bønner
1 bunt vårløk
2 cm ingefær
300g fisk (f.eks torsk)
1 boks kokosmelk
salt
pepper
frisk koriander

Gjør som følger
Varm oljen opp i en gryte, og brun karripastaen i oljen. Tilsett buljong, fiskesaus og limeblader.

Skjær gulrøttene i tynne skiver. Halver bønnene og snitt vårløken på skrå. Skrell ingefæren og hakk den fint.

Ha gulrøttene og bønner, vårløk og ingefær i suppen. La småkoke i 5-10 minutter før du tilsetter fisken.

Vent 2 minutter til og tilsett kokosmelken og grovt hakket koriander. Gi fiskesuppen et kort oppkok og smak til med salt og pepper.

Pynt med hele blader av frisk koriander før servering.

Tilbehør
Server gjerne med litt nanbrød.