Norsk tradisjonell dessert med frisk eplemos, knasende  sprø smuler og deilig myk krem. Lag i en bolle eller i porsjonsglass.

Eplemos 4 porsjoner
4 grønne epler
1-2 dl sukker
2 dl vann eller eplejuice
1 ss sitronsaft
1 kanelstang
1 stjerneanis

Brødmiks
8 ss smør
4 dl lettkokte havregryn eller knust
havrekjeks
6 ss sukker
1 neve finhakkede mandler
1 ts malt kanel

Krem
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Evt. en skvett mandellikør

Topping
4 sitronmelisseblader og et lite dryss brødmiks.

Gjør som følger
Skrell eplene og legg bitene i en kjele. Tilsett 1 dl sukker, vann, sitronsaft. Ha i
kanelstang og stjerneanis. Kok eplene til de er møre og begynner å bli mos. Smak til med mer sukker om den er for syrlig.
Avkjøl mosen.

Smelt smør i varm stekepanne. Bland sammen havregryn/havrekjeks med
sukker, kanel og mandler. Stek det gyllent og sprøtt. Avkjøl.

Visp fløten med vaniljesukker til luftig krem. Tilsett mandellikør om du har/vil.

Anrett eplemos, krem og smuler lagvis i en pen dessertbolle eller i porsjonsglass.
Pynt m blader, litt brødmiks, kanel.

Søkkrike Bærumsjenter
Bytt ut brødmiksen med hakkede, ristede mandler/nøtter, og kremfløten med
pisket seterrømme med vaniljesukker.

Andre tips
Noen hakkede valnøtter i brødmiksen. Bytt kremen med kesam vanilje.
Desserten serveres så nylaget som mulig, før den blir bløt.

Har du 4 dl ferdig eplemos, kan du fint bruke det i steden for å lage eplemos.