Ta den inn på høsten, tørk den, og ha din egenprodusert rosmarin på kjøkkenet. Utrolig deilig krydder som kan brukes til mye mer enn bare lam.

Det du trenger
Frisk rosmarin
Litt tolmodighet

Gjør som følger
Tørk i ovn, eller la det lufttørke inne.

Start med å klippe kvister av planten. Legg de i lunket vann for å skylle bort støv mm.

Legg de på et rent håndkle, og la de renne av og tørke litt til neste dag.

Bytt håndkle, og snu litt på rosmarinkvistene. Legg de godt utover om du har plass.  Legg bakepapir over, så det ikke blir støvete. La de ligge i et par uker i hvert fall. Til det er helt tørt.

Alternativt tørk de i ovnen. Legg de i en langpanne med bakepapir. Sett de i ovnen. På 50 grader i noen timer.  Sett en spisepinne eller lignende i døren, slik at det blir et liten glippe.  På den måten slipper damp ut. Kontroller hver halvtime om det er tørt nok, og ikke blir brent.
Slå av ovn, og la de ligger på stekebrettet et par dager, slik at du er helt sikkert på at rosmarinen er helt tørr.

Nå tar du en og en kvist, og drar av de grønne bladene.

Når det er gjort, kan du om du vil ha litt mindre biter kjøre de i en foodprosessor eller bruke en stavmiks som har en krydderkvern.

Rosmarin er godt til mer enn lam.  Prøv det på ovnsbakte båtpoteter, rosenkål, brødet focaccia, pinnekjøtt eller fet fisk og vilt.