En gammel norsk dessert. Frisk, god og spennende. En typisk dessert på høsten.
Passer fint etter fårikål.

Ingredienser 2-3 porsjoner 
2 dl tyttebær
1,5 dl sukker
2 eggehviter
1/8 ts salt
1 ts vaniljesukker
8 blad frisk sitronmelisse
Noen bær til pynt

Tips
Kan også serveres med
hjemmelaget vaniljesaus til.

Gjør som følger
Plukk og rens bær, eller kjøp frosne. Pisk eggehvitene og salt stive. Tilsett litt og litt av sukkeret så det blir en deig masse. Varm opp tyttebærene til kokepunktet. Enten i micro eller i kjele. Ha den varme massen i litt om gangen mens du pisker kraftig. På denne måten blir kremen litt fastere. Server trollkremen i porsjonsglass eller alt i en stor skål. Pynt med resten av bærene og sitronmelissebladene.
Eventuelt kan man også rive litt mørk kokesjokolade til pynt. Legg i så fall sjokoladen en stund i fryseren før riving.