Deilig dessert etter en ertesuppemiddag. Eller på sommeren med vaniljeis og friske blåbær. Eller litt agavesirup. Blir 5-6 store tynne pannekaker. Røren er holdbar i kjøleskapet i 2 til 3 dager. Lag den gjerne dagen før.

Ingredienser 
2 dl hvetemel
¼ ts salt
¼ ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
3 dl melk
1 ½ ss smør
2 egg

Til steking
Ghee eller smør

Tilbehør
Blåbærsyltetøy

Mønster
Ha litt røre i liten flaske med spiss tut. Lag en strek, f eks i en runding i
pannen. La steke litt før du fyller på med mer røre. Se eksempel på bildet til høyre, den øverste pannekaken.

Gjør som følger
Ta egg ut av kjøleskapet for temperering. Smelt smør og sett til kjøling.
Bland mel, salt, kardemomme og vanlijesukker. Tilsett ca halvparten av melken og visp til du får en tykk og klumpfri røre.
Tilsett smøret til røren, deretter litt og litt av resten av melken. Avslutt med og å røre inn eggene til røren blir tynn og fin.

La pannekakerøren svelle i minst 20 minutter før du steker.

Smelt litt ghee, eller smør, i en stekepanne. Middels sterk varme. (styrke 8 av 10)
Hell røren i et litermål eller kanne, slik at du kan helle røren direkte i stekepannen.
Hell røre i pannen, la det stivne helt før du snur og steker på andre siden.
Legg pannekakene oppe på hverandre på et stort fat.

Server varme med blåbærsyltetøy eller friske blåbær og agavesirup.