Fyldig og mettende tyrkisk linsesuppe. Prikken over ien er sitronsaften på toppen. Det må alle som liker mat smake.
Ingredienser 2 porsjoner
1 ss smør
1 stor gul løk
1 gulrot
2 ss tomatpuré
2 -3 dl røde linser
1 l kyllingkraft
salt og pepper
chilipulver
hvitløkspulver
1 sitron
Gjør som følger
Finhakk løk og gulrot. Ta frem en litt stor kjele og ha i litt smør. Varm opp. Tilsett løk og gulrot og stek på litt sterk varme til løken er myk.
Ha i tomatpure, linser og kyllingkraft. Tilsett litt krydder og la suppen småkoke i ca. 20 minutter.
Bruk en stavmikser i suppen til du har en glatt fin suppe. Smak til med mer krydder om nødvendig.
Skjær sitronen i båter. Server suppen varm. Ha sitronbåtene i en skål ved siden av. Ha suppe i en tallerken, klem sitronsaft over.
Server gjerne med litt godt brød til.