Innlagt sild er kjempegodt og veldig enkelt å lage selv.  Denne tyttebærsilden med lime passer godt til jul.

Ingredienser
5 stk saltsildfilet ca 250 gr
2 dl eplecidereddik
4 dl vann
3.5 dl sukker
1 ss pepper, hel sort
1 ss allehånde, hel
1 ss nellik, malt
1 ss sennepsfrø
2 stk laurbærblad
1 stk rødløk 
1 lime
2 cm ingefær, frisk
4 ss tyttebær

Gjør som følger
Smak på sildefiletene, ofte er de ganske salte.  Legg de i kaldt vann et par timer. Smak igjen, de skal ha mistet mye saltsmak. Hvis ikke, vent en time til. 

Kok opp vann og sukker til eddiklaken i en kjele. Når det er kokt opp, ta vekk fra varmen, tilsett eplesidereddik, pepper, allehånde, sennepsfrø, nellikpulver og laurbær. Avkjøl før du gjør  resten.

 

Skyll og tørk silden. Skjær de i 2 cm brede biter på tvers.

Rens og del rødløken i to. Skjær så i tynne skiver.

Skrap skallet av ingefæren og skjær i veldig tynne skiver.

Vask limen, og del den i 12 båter.

Legg lime, sild, rødløk, tyttebær og ingefær lagvis i et glass eller krukke. Hell over laken og legg på lokk.

 

Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.

Sild på brødskive til lunsj smaker fortreffelig.
Her er silden middag sammen med poteter, rødbetesalat og rømmedressing.

Oppskrift på rødbetesalat finner du HER.