Innlagt sild er kjempegodt og veldig enkelt å lage selv. Denne tyttebærsilden med lime passer godt til jul.
Ingredienser
5 stk saltsildfilet ca 250 gr
2 dl eplecidereddik
4 dl vann
3.5 dl sukker
1 ss pepper, hel sort
1 ss allehånde, hel
1 ss nellik, malt
1 ss sennepsfrø
2 stk laurbærblad
1 stk rødløk
1 lime
2 cm ingefær, frisk
4 ss tyttebær
Gjør som følger
Smak på sildefiletene, ofte er de ganske salte. Legg de i kaldt vann et par timer. Smak igjen, de skal ha mistet mye saltsmak. Hvis ikke, vent en time til.
Kok opp vann og sukker til eddiklaken i en kjele. Når det er kokt opp, ta vekk fra varmen, tilsett eplesidereddik, pepper, allehånde, sennepsfrø, nellikpulver og laurbær. Avkjøl før du gjør resten.
Skyll og tørk silden. Skjær de i 2 cm brede biter på tvers.
Rens og del rødløken i to. Skjær så i tynne skiver.
Skrap skallet av ingefæren og skjær i veldig tynne skiver.
Vask limen, og del den i 12 båter.
Legg lime, sild, rødløk, tyttebær og ingefær lagvis i et glass eller krukke. Hell over laken og legg på lokk.
Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.
Oppskrift på rødbetesalat finner du HER.