Fantastisk smak, nesten helt gratis. Kan brukes overalt der du bruker vaniljesukker, samt noen flere.
Ingredienser
Brukte vaniljestenger
Konjakk
Du trenger også
En karafell eller flaske
Gjør som følger
Brukte delte stenger. Det vil si, når du har delt en vaniljestang og skrapet ut frøene. Da skal du IKKE kaste stangen, men dytte den ned i en liten karafell. Har du ingen liten karafell, ta en tur i gjenbruksbutikken. Der har de sikkert en. Når stangen er på plass, hell på brennevin. Liker du smaken av konjakk, velg gjerne det. Vodka, rom, eller en blanding av de, går også bra.
For å få en raskere start på vaniljeekstrakten, ta gjerne to stenger, del på langs, og ha i karafellen. Tilsett brennevin.
Neste gang du har brukt en vaniljestang, ikke kast den, men ha den i karafellen.
Når du bruker en skvett vaniljeekstrakt, fyll på med brennevin. Slik holder du på, til det er helt fullt med stenger. Da må du ta ut stengene, men ta vare på vesken, og ha den tilbake på karafellen. Så er det bare å fortsette slik.