Rørte jordbær lager du enkelt selv, og det uten koking.  Smaker fantastisk godt med norske jordbær.

Ingredienser 6 glass
2 kg jordbær
500 gr sukker
1 pose jam frysetøy
1 ss vaniljesukker
1 ss honning
20 dråper stevia vanilje

Gjør som følger
Kjøp verdens beste jordbær, det vil si norske.

Rens og skyll bærene.

Ha sukker, vaniljesukker og frysepulver i en bolle. Bland godt.

Del hvert bær i fire, de aller minst i to.  Veldig store bær deles i seks.
Ha de i bollen med sukker etterhvert som du deler.  Rør litt en gang i bland.

Når alle bærene er delt, tilsett honning og stevia.

Rør til alt sukkeret er oppløst.  Nyt en skje smakesprøve.

Finn frem små poser, merk de, og ha 400 gram i hver pose.
Det tilsvarer et vanlig lite glass syltetøy.