Obligatorisk tilbehør til pinnekjøtt. Godt til stekt, røkt kjøtt. For eksempel til krysskorv og koteletter.
Ingredienser 4 porsjoner
2 gulerot
1 stor kålrabi
1 potet
1 vaniljestang
2 – 3 ss smør
Litt kremfløte
Salt, pepper
hvitløkspulver
muskatnøtt
Gjør som følger
Kok kålrabi, potet og gulerot i terninger i litt saltet vann ca 3/4 time. Hell av vann, ta vare på det hvis du skal lage sjysaus. Ha i smør. Legg vaniljestangen med den flate siden ned, skjær den i to horisontalt. Skrap ut frø og ta det i kjelen. Mos med moser. Tilsett salt, pepper, hvitløkpulver og muskatnøtt. Og spe med fløte, evt litt kraft fra pinnekjøttet.
Triks
Ta restene av vaniljestangen og putt de i et tomt krydderglass. Hell på sukker. La stå en måned eller flere. Brukes en gang du trenger vaniljesukker.
Under servert til pinnekjøtt. Se oppskrift HER.